ENRU
Правила користування
Цей документ встановлює правила користування для сайту hromadske.ua (далі - Сайт). Ці правила користування розповсюджуються також і на використання додатків, мобільних версій, інших веб-сайтів та програм, що діють на основі Сайту (далі - Програми). У цьому документі роз’яснюється порядок використання і надання інформації з Сайту, правила реєстрації та розміщення матеріалів на Сайті, як матеріали, розміщені на Сайті, охороняються правом інтелектуальної власності та умови їх використання.
Шляхом використання даного Сайту Ви автоматично погоджуєтесь з даними Правилами користування. Якщо Ви не погоджуєтесь з даними Правилами користування, Ви маєте залишити цей Сайт.
Політика конфіденційності
Збір та використання персональних даних:
Персональні дані – це відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.
Реєстраційні дані – персональні дані особи, які включають інформацію відкритого (загальнодоступного) профілю соціальних мереж, що використовуються при реєстрації та авторизації на Сайті hromadske.ua.
ГО «Громадське телебачення» (Hromadske.ua ) збирає, обробляє, зберігає та використовує персональні дані відвідувачів з метою забезпечення найвищої якості та безпеки обміну інформацією, аналізу інформації для просування, персоналізації та кастомізації інформаційних та рекламних продуктів ГО «Громадське телебачення», забезпечення коректної комунікації відвідувачів з Сайтом та між собою.
Користуючись Сайтом відвідувач автоматично надає згоду на збір, обробку, зберігання та використання своїх персональних даних.
Дані відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, дату та час тривалості роботи в мережі Інтернет.
Персональні дані відвідувачів збираються, обробляються, зберігаються та використовуються відповідно до Законів України «Про захист персональних даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», »Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», НД ТЗІ 2.5-010-03 «Вимоги до захисту інформації WEB- сторінки від несанкціонованого доступу».
Автоматичний збір даних
Автоматично збираються дані про дату доступу до Сайту, IP-адреса комп'ютера відвідувача, вид браузера та операційної системи, тривалість роботи з Сайтом, передані файли (ім'я файлу і URL), код відповіді HTTP, веб-сайт, з якого відвідувач потрапив на сайт, кількість байт, переданих в ході сесії роботи з Сайтом.
При роботі Сайту зберігаються та використовуються файли cookie, які забезпечують підтримку функцій безпеки та їх запуск. Інформація про відвідувачів, яка зберігається та використовується при повторному відвідувані Сайту може включати мову перегляду сторінок, інформацію соціальних мереж, які використовуються для авторизації, місце розташування та іншу інформацію про налаштування перегляду сторінок. Файли cookie також дозволяють відстежувати порушення політики конфіденційності та правил користування сайту hromadske.ua відвідувачами.
Ви можете змінити налаштування збереження файлів cookie у Вашому браузері.
За допомогою системи Google Analytics збирається статистична інформація про відвідування сайту, зокрема інформація про сторінки, що відвідуються, кількість переглядів сторінок, інформацію, яка була завантажена, домени інтернет-провайдерів та країни походження відвідувачів, а також адреси веб-сайтів, що були відвідані до та після Сайту тощо. Жодна з цих дій не пов’язана з відвідувачем особисто, деперсоналізується та зберігається на використовується в узагальненому вигляді.
Збір реєстраційних даних
Для того, щоб залишати коментарі та брати участь в опитуваннях, необхідно авторизуватися за допомогою соціальних мереж Facebook, ВКонтакте або Twitter. Реєстраційні дані збираються після надання згоди відвідувачем на авторизацію та використання даних облікових записів однієї із зазначених соціальних мереж. Реєстраційні дані включають інформацію відкритого (загальнодоступного) профілю соціальних мереж, і, залежно від Ваших персональних налаштувань у соціальній мережі, можуть включати інформацію про ім’я, дату народження, вік, стать, сімейний стан, Вашу фотографію, адресу електронної пошти, інформацію, якою Ви ділитеся у соціальних мережах, інформацію про Ваших друзів та/або підписників та іншу інформацію.
При авторизації на Сайті за допомогою облікового запису соціальної мережі Ви автоматично погоджуєтесь на збір, обробку, зберігання та використання вказаних персональних даних Вашого облікового запису.
Інформація, яка запитується для заповнення профілю соціальних мереж може включати також конфіденційну інформацію. Включаючи таку інформацію до відкритого (загальнодоступного) профілю та використовуючи такий профіль для авторизації на Сайті, Ви автоматично висловлюєте свою згоду на поширення такої конфіденційної інформації в мережі Інтернет.
Розміщуючи персональну інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних, Ви автоматично надаєте однозначну згоду на збір, обробку, зберігання та використання такої персональної інформації ГО «Громадське телебачення». Розміщуючи інформацію на сторінках Сайту або у відкритому (загальнодоступному) профілі соціальних мереж, Ви підтверджуєте, що розумієте значення і можливі наслідки таких дії, зокрема те, що інформація буде доступною для інших відвідувачів Сайту, автоматично збирається, обробляється та зберігається ГО «Громадське телебачення» та може бути використана відповідно до мети, визначеної даним документом.
Технічне оснащення сторінок може включати в себе модулі:
Соціальної мережі Facebook;
Інформаційної мережі Twitter;
Соціального форуму Youtube;
Соціальної мережі LinkedIn;
Соціальної мережі ВКонтакте;
Соціальної мережі Google+.
Ці плагіни можуть створювати кнопки синхронізації облікових записів соціальних мереж та Сайту для функцій «поділитися», «мені подобається» та подібних. Якщо відвідувач відкривав одну з веб-сторінок, оснащену таким плагіном, його інтернет-браузер безпосередньо підключить його до серверів Facebook, Twitter, LinkedIn, ВКонтакте, Google+ або Youtube. Плагін буде передавати на сервер дані про те, які саме веб-сторінки Сайту відвідувач переглядав.
При використанні будь-яких функцій плагіну, ця інформація також буде синхронізована з обліковим записом відвідувача на Facebook, Twitter, LinkedIn, ВКонтакте, Google+ або Youtube. Щоб уникнути зв'язку мереж Facebook, Twitter, LinkedIn, ВКонтакте, Google+ або Youtube з Сайтом і подальшого співвіднесення даної інформації з акаунтом, відвідувач має вийти з облікового запису мережі перед відвідуванням Сайту.
Більш детальну інформацію про збір і використання даних мережами Facebook, Twitter, LinkedIn, ВКонтакте, Google+ або Youtube, а також про права і можливості щодо захисту персональних даних, можна знайти в правилах користування та політиках конфіденційності відповідних соціальних мереж.
Всі інформація, що включає персональні та реєстраційні дані, зберігається та використовується ГО «Громадське телебачення» протягом 3 років виключно для власних потреб відповідно до визначеної вище мети і не передається третім особам крім випадків, визначених законом.
Контент відвідувачів
Відвідувачі Сайту hromadske.ua можуть брати участь в обговореннях на сторінках Сайту, розміщуючи коментарі, беручи участь в опитуваннях та іншими способами. Розміщуючи будь-яку текстову, візуальну чи іншу інформацію на Сайті та в Програмах, Ви надаєте згоду на її оприлюднення на сторінках Сайту та в Програмах, а також використання її в будь-який інший спосіб на розсуд ГО «Громадське телебачення».
Якщо Ви вирішили розмістити коментар, Ви повинні знати, що будь-яка особиста інформація, надана Вами, може бути прочитана, зібрана чи використана іншими відвідувачами або використана ними для розсилки небажаних повідомлень. Ми не несемо відповідальності за дії інших відвідувачів відносно інформації, яку Ви публікуєте, і не зобов’язані (але маємо право) видаляти або редагувати інформацію, надану Вами у коментарях.
Беручи участь у обговоренні, Ви погоджуєтеся на те, що Ваші дії будуть публічними. Будь-які матеріали, які поширюють відвідувачі на Сайті, можуть бути включені у RSS-канали, API або стати доступними для інших веб-сайтів за допомогою інших форматів. В результаті, надана Вами інформація може з’явитись на інших веб-сайтах, блогах та інших ресурсах.
Hromadske.ua не дозволяє коментарі на Сайті без авторизації. Всі коментарі на Сайті повинні відповідати наступним вимогам:
  • - Відповідати заданій темі.
  • - Не містити непристойних, вульгарних, нецензурних висловів, сексуально відвертих або образливих повідомлень.
  • - Не містити расистських, шовіністичних, інших дискримінаційних повідомлень, погроз, підбурювання або закликів до насильства, повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, інших незаконних повідомлень.
  • - Не містити реклами.
  • - Мати звичайний текстовий формат без використання html та інших кодів.
Інформація на Сайті
Права інтелектуальної власності на всі об’єкти, розміщені на Сайті та в Програмах, в тому числі статті, інформаційні та графічні матеріали, фотографії, аудіовізуальні твори, об’єкти дизайну, логотипи, знаки для товарів і послуг належать ГО «Громадське телебачення» або надані йому правовласниками.
Відвідувачі можуть поширювати матеріали Сайту ГО «Громадське телебачення» на своїх сторінках в соціальних мережах, використовуючи плагіни соціальних мереж, та на персональних сайтах та блогах з обов’язковим розміщенням активного, видимого для пошукових систем гіперпосилання на Сайт hromadske.ua перед матеріалом, а також дотримання немайнових прав автора матеріалу, якщо такий зазначений, шляхом розміщення його повного імені поруч з гіперпосиланням на Сайт hromadske.ua.
Відвідувачі сайту не мають права без письмового дозволу ГО «Громадське телебачення» поширювати, змінювати, перекладати, використовувати в будь-який спосіб з комерційною метою будь-які матеріали Сайту, в тому числі статті, відео, фотографії, графічні зображення, , зокрема, але не виключно. Під комерційною метою розуміється використання матеріалів Сайту на корпоративних сайтах та блогах, інформаційних порталах, у засобах масової інформації та будь-яким іншим чином, за винятком використання в особистих цілях. Якщо Ви хочете розмістити (поширити) матеріали ГО «Громадське телебачення», Ви можете зв’язатися з нами за адресою електронної пошти: [email protected]
ГО «Громадське телебачення» докладає усіх зусиль для того, щоб надавати точну, достовірну та актуальну інформацію. З цією метою інформаційні матеріали можуть доповнюватися, уточнюватися, змінюватися або спростовуватися як шляхом змін та актуалізації таких матеріалів, так і в інших статтях, фото- і відеоматеріалах. У зв’язку з цим, ГО «Громадське телебачення» не може гарантувати точність, достовірність та актуальність матеріалів на момент їх перегляду відвідувачами.
Авторські матеріали, розміщені на сайті, є точкою зору їх авторів. ГО «Громадське телебачення» не несе відповідальність за точність, об’єктивність та актуальність таких матеріалів.
Посилання на інші сайти
Сайт hromadske.ua може містити посилання на інші сайти. Такі посилання наводяться виключно для інформаційних цілей та допомагають нам найбільш повно розкрити інформацію або проілюструвати розміщений матеріал. Ми не гарантуємо повноту і достовірність інформації, розміщеної на інших сайтах. Правила користування та політика конфіденційності можуть відрізнятися на інших сайтах. Ми не несемо відповідальність за дії інших сайтів, як відносно розміщення ними інформації, в тому числі з посиланням на hromadske.ua, так і відносно збирання та використання інформації про відвідувачів. Розміщення посилання на інші сайти не означає, що ми схвалюємо викладені на них позиції або ідеї, або стверджуємо, що такий сайт є достовірним джерелом інформації.
Зміна даної політики конфіденційності
Користувач, прийнявши правила користування Сайтом hromadske.ua, враховує, що вони можуть бути змінені ГО «Громадське телебачення» в будь-який час без спеціального попередження.
Зміни, що вносяться до правил користування Сайтом, публікуються на цій сторінці. Ми залишаємо за собою право публікувати окремі примітки про конфіденційність для певних додатків та програм.