Гастрофізіологи з Данії вирішили готувати чіпси з медуз
Гастрофізіологи з Данії винайшли спосіб приготування медуз у вигляді чіпсів.
Гастрофізіологи з Данії винайшли спосіб приготування медуз у вигляді чіпсів.
Про це пише «Популярна механика».
Вчені приготували медуз виду Aurelia aurita різними способами,, зокрема, авторськими та традиційними китайськими.
«Виявилося, що найпоживніші страви виходять з медуз, які вимочені в 96%-ому спирті і потім висушені», — пише видання.
Продукт нагадує чіпси — він теж хрумтить і легко ламається. Але, на відміну від картопляних і кукурудзяних чіпсів, у сушених медузах зовсім немає жиру і дуже мало солі, зате багато білка.
Вчені планують масово розповсюдити цей спосіб приготовування медуз у Данії через його користь.
Фото: sciencedirect.com
Зазначається, що медуз роду Rhizostomae в Китаї готують і їдять вже як мінімум 1700 років, додають в салати і супи.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram