Інфляція в Україні зменшилась до 2,4% — Держстат
За підсумками лютого 2020 року рівень інфляції в Україні склав 2,4% у річному вимірі. Порівняно з січнем 2020 року ціни впали на 0,3%.
Такі дані наводить Державна служба статистики України.
Найбільше у лютому (проти січня) подешевшали яйця (на 17,6%), одяг та взуття (на 4,3%), комунальні послуги (на 2%) та пальне (на 2%).
«На 5,1–0,2% знизилися ціни на м’ясо птиці, свинину, сало, макаронні вироби, соняшникову олію. Водночас на 2,2–0,2% подорожчали фрукти, яловичина, цукор, овочі, хліб, сметана, молоко, продукти переробки зернових, рис», — передають у Держстаті.
За даними служби, у річному вимірі (тобто порівняно з лютим 2019 року) найбільше подешевшали яйця (на 27,7%), овочі (на 14,3%), газ (на 31,3%) та пальне (на 6,1%). Водночас подорожчали алкогольні напої та тютюнові вироби (на 12,1%), послуги водопостачання (на 25,8%), каналізація (на 21,6%), а також освітні послуги (на 13,3%).
У січні річна інфляція в Україні склала 3,2%, а за підсумками 2019 року — 4,1%.