Кожен четвертий перевірений об’єкт порушує карантин — Держспоживслужба

Кожен четвертий об’єкт, перевірений Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, не дотримується протиепідеміологічних правил.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Там зазначили, що територіальні органи Держспоживслужби щоденно перевіряють понад 4 тисячі об’єктів господарювання, яким дозволили працювати в карантин.

Так, 23 червня перевірили 4269 об’єктів, із них 650 — закладів громадського харчування. На кожному четвертому об’єкті виявили порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів.

895 порушникам надали приписи (пропозиції), 74 оштрафували, у 189 випадках про порушення повідомили органи місцевої влади та у 102 — органи Національної поліції.

 «… результатом проведеної роботи мають бути не тільки вжиті заходи адміністративного впливу, але й приведення об’єктів до максимальних рівнів безпеки, мінімізація ризиків виникнення та поширення інфекційних захворювань, і у підсумку — усвідомлення суб’єктами господарювання та суспільством відповідальності за здоров’я та життя населення», — йдеться у повідомленні Держспоживслужби.

Станом на 13 червня у Нацполіції повідомляли, що суди винесли рішення щодо штрафів через порушення карантину на 4,5 мільйони гривень.