На Івано-Франківщині майже 200 людей отруїлися у заводській їдальні. Причина поки невідома

У їдальні «Фабрика їжі» коломийського заводу «Леон» отруїлися 194 людини. У них попередньо діагностували гостру кишкову інфекцію. Причину отруєння поки не встановили.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Усі постраждалі звернулися за медичною допомогою. За результатами звернення, 59 людей госпіталізували, а 135 залишилися на лікуванні вдома.

Продукцію їдальні поставляла компанія ТОВ «ІКО ІФ». Її керівниця Оксана Луців сказала, що у них тепер іде перевірка та запевнила, що сировина від їхньої компанії не могла спричинити таке масове отруєння. Загалом «ІКО ІФ» поставила їдальні продукції на 75 кілограмів.

У коментарі ТСН постраждалі припускають, що причиною отруєння могли стати сосиски. Епідрозслідування встановило, що спільними харчами для всіх потерпілих були салат «Дружба» (сирок плавлений, морква, грінки, часник, майонез), бульйон курячий з локшиною, гречка, ковбаски в соусі, хліб, чай. Фахівці Держпродспоживслужби проводять позапланові перевірки постачальників та виробників продуктів, які були використані для приготування страв на підприємстві.

За інформацією місцевого видання «Галка», більшості постраждалим поставили такі попередні діагнози: харчова токсикоінфекція — 77 людей, харчове отруєння — 4, гостри гастроентероколіт — 79, гастроентероколіт — 5, сальмонельоз — 2, гострий ентероколіт — 8, гостра кишкова інфекція — 13.

Як вберегтися від харчового отруєння?

Міністерство охорони здоров’я радить дотримуватися декількох простих правил, щоб уникнути харчового отруєння. Зокрема, треба ретельно мити руки, фрукти та овочі, стежити за чистотою кухонного приладдя; окремо готувати сиру і готову їжу; перевіряти термін придатності їжі та зберігати безпечну температуру їжі.