На Запоріжжі не допустили до продажу тонну «нітратних» кавунів і динь
У Запорізькій області не допустили до продажу понад тонну динь і кавунів, у яких вміст нітратів перевищував допустиму норму.
Про це повідомили у Держпродспоживслужбі області.
Цьогоріч на ринках Запоріжжя спеціалісти державних лабораторій Держпродспоживслужби дослідили 656 проб баштанних культур. За результатами досліджень виявили 20 випадків перевищення допустимого рівня вмісту нітратів. Небезпечну продукцію не допустили до реалізації.
Під час дослідження мінімальний показник нітратів у кавунах та динях становив 3,8 мг/кг, максимальний — 352,5 мг/кг, що майже в 4 рази вище від допустимої норми. Норма вмісту нітратів у кавунах становить 60 мг/кг, динях — 90 мг/кг.
У відомстві закликали покупців вимагати експертний висновок лабораторії при купівлі баштанних на ринках, а в крамниці — супутні документи, які підтверджують безпечність цієї продукції.