В Італії хірург змусив пацієнтку фарширувати оливки, поки робив їй операцію на мозку

Італійський хірург Роберто Тріньяні, відомий своїми операціями на мозку притомних пацієнтів, провів складну процедуру з видалення пухлини у 60—річної кухарки. Щоб стимулювати її свідомість, лікар наказав жінці готувати під час операції її фірмові фаршировані оливки.

Про це пише The Guardian.

Пацієнтка доктора Тріньяні впродовж багатьох років готувала фірмові італійські оливки Асколі, які є традиційною стравою регіону Марке. Процес приготування фаршированих оливок непростий: із них необхідно видалити кісточки, обгорнути в'яленим м'ясом, посипати сухарями та обсмажити.

За годину операції видалення пухлини з лівої скроні жінка встигла наготувати 90 оливок, а команда медиків тим часом успішно завершила процедуру.

Лікар пояснив, що під час консультацій із пацієнткою намагався знайти заняття, яке б могло бути корисним для курсу терапії. Оскільки жінка багато років готувала страву, для якої потрібна вправність, він вирішив використати цю навичку, щоб контролювати діяльність мозку пацієнтки під час операції.

Це не вперше Роберто Тріньяні вдається до таких неординарних рішень під час своїх операцій. Щоб тримати діяльність мозку пацієнтів активною, хірург змушував їх грати на скрипці, дивитися мультфільми, проходити тести та розгадувати кросворди. А одного разу медики влаштували для пацієнта цілий концерт, протягом чотирьох годин виконуючи спокійні композиції на фортепіано.