Аргентина відкрила ринок для українських виробників молочних продуктів. Для дозволу на експорт їм слід пройти перевірку
Українські виробники молока та молочних продуктів тепер мають можливість експортувати свою продукцію до Аргентини — посольство України в Буенос—Айресі отримало відповідну офіційну ноту від аргентинського зовнішньополітичного відомства.
Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.
«Пандемія створює проблеми країнам, громадянам і особливо складні умови для ведення бізнесу. Але навіть на тлі цих викликів ми докладаємо всіх зусиль, аби українські компанії отримували нові можливості для ведення бізнесу та експорту своїх товарів», — заявив очільник МЗС Дмитро Кулеба.
За його словами, українські виробники отримали доступ до великого ринку Аргентини, де мешкають понад 40 мільйонів людей.
Для налагодження експорту в Аргентину українські виробники молока та молочних продуктів великої рогатої худоби і буйволів мають пройти акредитацію при Національній службі здоров’я тварин та якості харчових продуктів Аргентини (SENASA).
В умовах пандемії COVID-19 отримувати акредитацію дозволили дистанційно. Однак, коли ситуація в країні стабілізується та поновиться міжнародне авіасполучення, на виробників чекає інспекція до їхніх виробництв.
За словами голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, відкриття ринку Аргентини для українського молока та молочних продуктів є важливим кроком до посилення торговельних зв’язків між країнами.
«Ми вже працюємо з Аргентиною: погоджено форму ветеринарного сертифіката для експорту до Аргентини колагену та желатину, виготовленого зі шкір жуйних тварин. Натомість з Аргентини до України імпортується м’ясо птиці, риба та морепродукти, свіже м'ясо свійської великої рогатої худоби», — зазначила вона.
- Поділитися: