Чотири роки на орбіті Землі змінили смак шотландського віскі
На Землю з Міжнародної космічної станції повернувся шотландський віскі дистилерії Ardbeg, яке туди відправили у 2011 році
Спиртний напій змінив свої смакові властивості після років на орбіті, повідомляє британське The Guardian.
Невеличку пляшку недозрілого солодового віскі відправили на МКС разом з іншим космічним вантажем. Карафу того ж напою залишили на місці виробництва алкоголю для порівняння.
Голова відділу дистиляцію компанії Білл Ламсден заявив, що «космічний віскі» став відчутно іншим.
«Коли я понюхав та скуштував зразок з космосу, то зрозумів, що в ньому більше димних ароматів, яких я не помічав раніше у віскі тут, на Землі», - сказав менеджер.
Ламсден відзначив, що цей експеримент може значно вплинути на майбутнє алкогольної індустрії.
«У подальшому змінений набір витяжок з деревини може наштовхнути науковців на виявлення точних пропорцій складників, які наявні у віскі у різному віці».
/Фото: Ardbeg Distillery/Phil Wilkinson
- Поділитися: