Чотири роки на орбіті Землі змінили смак шотландського віскі

На Землю з Міжнародної космічної станції повернувся шотландський віскі дистилерії Ardbeg, яке туди відправили у 2011 році

Спиртний напій змінив свої смакові властивості після років на орбіті, повідомляє британське The Guardian.

Невеличку пляшку недозрілого солодового віскі відправили на МКС разом з іншим космічним вантажем. Карафу того ж напою залишили на місці виробництва алкоголю для порівняння.

Голова відділу дистиляцію компанії Білл Ламсден заявив, що «космічний віскі» став відчутно іншим.

«Коли я понюхав та скуштував зразок з космосу, то зрозумів, що в ньому більше димних ароматів, яких я не помічав раніше у віскі тут, на Землі», - сказав менеджер.

Ламсден відзначив, що цей експеримент може значно вплинути на майбутнє алкогольної індустрії.

«У подальшому змінений набір витяжок з деревини може наштовхнути науковців на виявлення точних пропорцій складників, які наявні у віскі у різному віці».

/Фото: Ardbeg Distillery/Phil Wilkinson