ENRU

Facebook навчився попереджати користувачів у разі публікації їхніх фото без дозволу

Facebook навчився повідомляти користувачів про те, тому, що хтось опублікував фотографію з ними.

Про це пише BussFeed News.

Завдяки системі розпізнавання облич для цього не буде потрібно, щоб людину позначали на знімку. До цього алгоритм тільки пропонував позначити друзів під час публікації фотографії.

Після отримання повідомлення користувач зможе позначити себе на фото або поскаржитися, якщо він не хоче, щоб цей знімок з'являвся на Facebook. Соцмережа не зможе сповістити про публікацію фотографії, якщо сторінка захищена налаштуваннями приватності і закрита для користувачів не зі списку друзів. Функцію з розпізнавання обличчя можна буде вимкнути в налаштуваннях.

«Ми дійсно думали про цю функцію вже дуже давно. Якщо хтось публікує фотографію з вами, ви просто можете не дізнатися про це», — заявив Роб Шерман, глава відділу по конфіденційності у Facebook.

Соцмережа також має намір боротися з самозванцями: користувач отримає повідомлення, якщо хтось поставив його фото на аватарку.

Крім того, Facebook буде використовувати розпізнавання облич для створення тексту на основі фотографії — це необхідно зі слабким зором або сліпим користувачам, які не можуть самі побачити знімок.

Обидві функції почали роботу з 19 грудня в більшості країн світу, окрім Євросоюзу і Канади, де поки не запустили алгоритм розпізнавання облич через закони про конфіденційність.

Раніше повідомлялось, що користувачі Facebook зможуть перевірити взаємодію з російським втручанням.