Фонд дикої природи заявив, що традиційна страва Уельсу «забруднює середовище»
Всесвітній фонд дикої природи (WWF) назвав традиційний суп фермерів Уельсу «стравою, яка найбільше серед усіх британських страв забруднює середовище».
Всесвітній фонд дикої природи (WWF) назвав традиційний суп фермерів Уельсу «стравою, яка найбільше серед усіх британських страв забруднює середовище».
Про це повідомляє ВВС.
Такий висновок викликав різку критику з боку профспілки фермерів Уельсу.
У звіті фонду стверджується, що миска баранячої юшки під назвою «каул» забруднює атмосферу так само, як і кип'ятіння чайника 258 разів. Адже під час цього процесу виділяються шкідливі гази.
WWF попереджає, що в подальшому, можливо, британцям доведеться відмовитися від цієї страви.
Водночас фермери заявили, що звіт фонду не враховує користі від цієї страви — «біорозмаїття, яке отримується ід вільного пасовищного випасу худоби».
«Валлійські фермери виключно серйозно підходять до своїх обов'язків в тому, що стосується навколишнього середовища, і наше сільське господарство постійно працює над тим, щоб стати більш ефективним і продуктивним відповідно до поставлених завдань щодо запобігання кліматичним змінам», — сказав член профспілки фермерів Хедден П’ю.
Каул — це густа юшка з баранини, цибулі-порею, ріпчастої цибулі, моркви, брукви, пастернаку і картоплі.
- Поділитися: