На борту МКС вперше спечуть хліб із особливого тіста

Наступного року на Міжнародній космічній станції буде випробуваний особливий склад тіста і процес випічки, який може дозволити випікати хліб на борту станції.

Наступного року на Міжнародній космічній станції буде випробуваний особливий склад тіста і процес випічки, який може дозволити випікати хліб на борту станції.

Розробником цього проекту виступила німецька компанія Bake In Space, заснована в Бремені, пише New Scientist.

Зауважується, що нова технологія дозволить вирішити основну проблему вживання хліба в космосі – появу крихт. Вперше хліб в космосі скуштували астронавти місії Gemini 3 у 1965 році. Це був бутерброд із яловичиною, який один із учасників місії привіз із собою таємно, попри заборону. Тоді крихти розлетілися повсюди, потрапляючи в очі астронавтів і засмічуючи електроніку, що могло призвести до займання.

З тих пір використання хліба в космосі заборонено. Нова технологія дозволить пекти хліб безпосередньо на МКС. Випробування нової технології почнуться вже в квітні 2018 року. Розробники планують контролювати процес випікання хліба із Землі. Для того, щоб простежити за тим, як мікрогравітація діє на вже спечений хліб, на МКС буде доставлено вже готову продукцію.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram