Сосиски і ковбаси можуть призвести до погіршення симптомів астми — дослідження
Французькі дослідники вважають, що всьому виною нітрити — солі азотистої кислоти, що містяться у сосисках, ковбасах, беконі та шинці
Вживання в їжу обробленого м’яса більше ніж чотири рази на тиждень загрожує посиленням симптомів астми. Французькі дослідники вважають, що всьому виною нітрити — солі азотистої кислоти, що містяться у сосисках, ковбасах, беконі та шинці.
Про це повідомляє BBC.
Експерти вважають, що шкода для дихальних шляхів від продуктів, що містять нітрити, поки не до кінця доведена і потребує більш детального вивчення.
За словами дослідників, краще вживати здорову їжу, аніж турбуватися через її певний вид.
На їхнє переконання, 70 грамів червоного та обробленого м’яса на добу достатньо для доброго здоров’я. Такий обсяг дорівнює одній сосисці та скибці бекону.
Досліджувані люди беруть участь в обстеженнях уже 10 років. Близько половина з них — астматики. В них виявлено погіршення симптомів у зв’язку зі збільшенням порцій обробленого м’яса.
Ті, хто з’їдав більше чотирьох порцій такого м’яса на тиждень — мають найбільший ступінь погіршення хвороби під кінець дослідження.
Дослідники переконують, що є безліч страв, здатних погіршувати симптоми хвороби, а конкретних дієт для астматиків немає. У зв’язку з цим слід вживати якомога більше здорової їжі незалежно від стану здоров’я.
- Поділитися: