Річкові горили з дитинчатами, травень 2020 року
Фото:

Фонд охорони природи Нігерії

У лісах на півдні Нігерії екологи сфотографували річкових горил, що перебувають на межі зникнення, із дитинчатами.

Про це повідомили у Фонді охорони природи Нігерії.

Річкові горили (підвид західної горили) є найбільш нечисленним підвидом людиноподібних приматів. Загалом у світі їх залишилося близько 300 особин. Велика їх частина живе у гірській місцевості, в лісах на кордоні Нігерії та Камеруну. У другій половині 2000-х років уряд Камеруну для збереження популяції річкових горил створив національний парк на кордонах з Нігерією.

У 2012 році Товариство охорони дикої природи встановило близько 50 камер в лісах на кордоні Нігерії і Камеруну.

Річкові горили уникають зустрічей з людиною, тому екологи можуть робити висновки про кількість особин і ареали їхнього існування переважно по слідах, які вони залишають у пошуках їжі.

Чисельність річкових горил зменшувалася протягом десятиліть через зменшення місць проживання, а також через браконьєрів і мисливців.

Самки горили народжують раз на чотири роки. Вагітність триває близько 250-270 днів. Зазвичай горила виношує одне дитинча, вкрай рідко — двох.

Поділитись: