У США вчена дала поради, як готувати чай. Але виник резонанс, у який втрутилися навіть дипломати

Американська професорка хімії Мішель Франкл заявила, що знайшла секрет ідеального приготування чаю. Але це дослідження викликало неабиякий резонанс у Великій Британії, на який відреагувало навіть посольство США.
Про це пише BBC.
Серед порад професорки — віддавати перевагу розсипному чаю замість того, що в пакетиках. А додавання кількох крапель свіжого лимонного соку може видалити «накип», який іноді з’являється на поверхні напою.
Також Франкл радить використовувати невеличкі чашки й не нагрівати воду в мікрохвильовці, як це поширено серед американців. За словами вченої, це не тільки менш корисно, а й несмачно.
Однак одна з порад професорки викликала резонанс. Що ж вона таке сказала? Запропонувала додавати до чаю трішки солі. Сама ідея не нова, бо така рецептура згадується в китайських рукописах VIII століття, які Франкл проаналізувала.
Вона пояснила, що сіль діє як блокатор рецепторів, що дають відчути гіркоту чаю, особливо який вже добряче наварений. А додавши дрібку солі, можна нейтралізувати цю гіркоту.
«Це не схоже на додавання цукру. Я думаю, що люди бояться, що зможуть відчути смак солі», — пояснила Франкл.
Але згодом її пошта «з'їхала з глузду», заявила професорка. Купа листів була про сіль у чаї. Її порада викликала резонанс у Великій Британії, на який відреагувало навіть посольство США у Великій Британії.
«Ми хочемо переконати добрих людей Великої Британії, що неймовірна ідея додавання солі в британський національний напій не є офіційною політикою Сполучених Штатів. І ніколи не буде», — заявило посольство в соцмережі X.
І додало, що у відомстві продовжать готувати чай «належним чином» — у мікрохвильовці. Але з цим не погодився Кабмін Великої Британії.
«Ми цінуємо наші особливі стосунки, однак ми щиро не погоджуємося... Чай можна готувати тільки за допомогою чайника», — йдеться у відповіді на заяву посольства США.
- Поділитися: