У США власники ресторану влаштували «день добра», щоб працівники перепочили від клієнтів, які доводили їх до сліз

Власники ресторану Apt Cape Cod у місті Брюстер американського штату Масачусетс Фелт і Реґіна Кастелано 8 липня дали своїм працівникам «день добра» — зачинили заклад на пів дня, щоб ті відпочили від грубощів з боку клієнтів.
Про це повідомляє The New York Times.
На початку пандемії коронавірусу Apt Cape Cod був змушений працювати лише навинос, і, як згадують власники, клієнти їх підтримували й були доброзичливими. Але після послаблення коронавірусних обмежень в Масачусетсі 29 травня — коли закладам харчування дозволили відновити роботу — ситуація пішла шкереберть.
Як говорить Фелт Кастелано, через коронавірус в Apt Cape Cod досі проблеми з наймом персоналу й постачаннями продуктів. Але клієнти, схоже, думали, що ресторан запрацює як до пандемії COVID-19. Як наслідок, не всі замовлення в меню завжди були доступні, та й готувалися вони довше. І клієнти почали грубити працівникам.
«Це наче цькування. Люди говорять таке, що на телебаченні не показали б — бо таке "запікують". Не те щоб люди завжди були ввічливі до працівників ресторанів, але це просто за всіма межами того, що я бачила за двадцять років», — говорить Реґіна Кастелано. Вона сприймає це й особисто: адже в ресторані працюють і двоє її з Фелтом дітей.

Зрештою, коли 8 липня один із клієнтів принизив працівника за відмову приготувати сніданок, тому що ресторан ще не відкрився, Apt Cade Cod оголосив у Facebook про тимчасове закриття на «день добра» (точніше, пів дня — ресторан відкрився ввечері). У цей час працівники прибирали заклад, а не обслуговували клієнтів.
«В останні дні астрономічно зросла кількість клієнтів, які лаються на нас, погрожують судами, сперечаються й кричать на працівників, доводячи їх до сліз… Пам’ятайте, що більшість наших працівників — молоді люди, це їхня перша робота або ж літній підробіток для оплати навчання в коледжі», — написало подружжя Кастелано.
Допис у Facebook став вірусним; інші ресторатори почали ділитися своїми історіями грубого ставлення з боку клієнтів. Приміром, співвласник кафе The Rail в Орлеані (сусіднє з Брюстером місто) Тайлер Гедфілд розповів, як клієнти викинули їжу у смітник перед кухарями після того, як 40 хвилин чекали на неї — бо через комп’ютерний збій її не могли приготувати швидше.
Фелт Кастелано розповів The New York Times, що після розголосу ситуації його підтримали інші підприємці й багато постійних клієнтів. Приміром, один із них дав йому подарункову карту на безкоштовне морозиво для працівників, а клуб парасейлінгу із сусіднього міста запропонував безкоштовно скористатися його послугами.
- Поділитися: