З нового року в Україні почнуть діяти європейські вимоги для виробників шоколаду

З 1 січня 2018 року в Україні діятимуть нові вимоги до виробів з какао та шоколаду.

З 1 січня 2018 року в Україні діятимуть нові вимоги до виробів з какао та шоколаду.

Про це заявила заступниця Міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба МінАПК.

Оновлені стандарти містяться у наказі відомства. Зазначається, що це має «наблизити українські норми до європейських і є складовою Угоди про асоціацію з ЄС».

Трофімцева повідомила, що європейські вимоги стосуватимуться всіх шоколадних виробів.

«Наприклад, в темному шоколаді обов'язково має бути не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. В молочному - понад 25%, і не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% - молочних продуктів», — сказала Трофімцева.

За її словами, якщо ж якісь цукерки не відповідатимуть європейським нормативам, вони втратять право називатися «шоколадними».

Замість цього застосовуватиметься назва «солодкий батончик» чи «глазурована цукерка».

У міністерстві також поінформували, що за січень-жовтень 2017 року експорт українського шоколаду зріс на 35%. За цей рік українські виробники шоколаду експортували до ЄС продукції на понад 25 млн доларів.