Партнерський матеріал

Наскільки добре ти знаєш правила харчової безпеки? Тест

Наскільки добре ти знаєш правила харчової безпеки? Тест

Щороку на початку літа, 7 червня, у світі відзначають World Food Safety Day — День харчової безпеки. І не дивно, що існує такий день, адже ми щодня маємо справу з їжею. Якщо не готуємо, то принаймні смакуємо її! І вона неабияк впливає на наше здоров’я та самопочуття. Але чи все ми знаємо про те, як правильно зберігати продукти та безпечно готувати улюблені страви?

Мережа ресторанів МакДональдз знається на цьому досконало, адже харчова безпека та якість їжі — незмінний та найперший пріоритет компанії. А для дотримання харчової безпеки в ресторанах мережі є чіткі правила та процедури.

Тож цього року ми разом із МакДональдз пропонуємо тобі пройти тест і перевірити свої знання з харчової безпеки. Дізнавайся, чи все у твоєму холодильнику зберігається як слід і чи точно курка, яка розморожується на столі вже добу, безпечна для споживання.

Поїхали!

1/8

Чи можна різати на одній дерев’яній дошці сире м’ясо та овочі?

Як часто ти протираєш робочі поверхні на кухні під час готування їжі?

Як довго необхідно мити руки?

Які прикраси можна не знімати під час приготування їжі?

У якому холодильнику продукти зберігаються правильно?

Ти приготував/-ла обід і залишив/-ла його на столі. Протягом якого часу, за умови зберігання за кімнатної температури, готові страви варто з’їсти?

Ти готуєш обід і нарізав/-ла інгредієнти для нього: цибулю, огірки та помідори. Упродовж якого часу їх потрібно використати у страві?

Який спосіб розморожування м'яса є найбезпечнішим?

Партнерський проєкт опубліковано на правах реклами. Над проєктом працювали: журналістка Аліна Євич, редакторка Христина Коціра, дизайнерка Мирослава Мохнацька, креативна продюсерка Катерина Вишнева