У КМДА розповіли, як працюватимуть літні майданчики в умовах карантину

У Київській міській державній адміністрації затвердили вимоги до роботи літніх та сезонних майданчиків кафе та ресторанів в умовах карантину.

Про це йдеться на офіційному сайті КМДА.

«У Києві в рамках першого етапу послаблень протиепідемічних обмежень зможуть працювати літні та сезонні майданчики закладів громадського харчування. Вимоги до їх роботи в умовах карантину затверджено розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій», — йдеться у повідомленні.

Серед вимог вказують на такі:

  • відстань між місцями для сидіння за сусідніми столиками має становити не менше 1,5 м;
  • за одним столиком можуть сидіти не більш як два клієнти (без урахування дітей молодше 14 років).
  • замовлення мають здійснюватися та видаватися дистанційно: через спеціально облаштоване вікно або вхідні двері закладу;
  • офіціант може приймати чи видавати замовлення лише за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між ним та клієнтом.
  • місце видачі замовлень та розрахунку має бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом – і таким чином, щоб унеможливити вхід відвідувачів всередину закладу.
  • має бути забезпечена можливість безготівкового (безконтактного розрахунку);
  • меню має бути розміщене для ознайомлення поруч із місцем прийняття-видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.

Також закладам необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок і рукавичок та їхньої утилізації.

На входах має відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, аби не допускати людей з ознаками Гостра респіраторна вірусна інфекціяГРВІ. Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень. Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги.

Також заклади мають встановити дозатори чи диспенсери з антисептиком. Дезінфекційні заходи мають проводити щодві години робочого часу, а дезінфекцію контактних поверхонь та посуду — після кожного відвідувача.

Окрім того, заклади мають поінформувати клієнтів про встановлені обмеження на своїх вебсайтах, сторінках у соцмережах та при проведенні запису телефоном.

Нагадаємо, карантин, запроваджений в Україні у зв'язку з пандемією коронавірусу, продовжили до 22 травня, але з 11 травня будуть діяти певні пом'якшення.

В Україні з початку епідемії вже підтвердили 14 710 випадків коронавірусу. За добу зафіксували 515 випадків хвороби. З початку епідемії в Україні 2 909 пацієнтів вже одужали (+203 за добу), а 376 — померли (+15 за добу).

Інформаційна гігієна не менш важлива за особисту. Ми працюємо навіть в умовах карантину і піклуємось про новини, які ви отримуєте! Підтримайте нас на Спільнокошті! Підтримайте незалежну журналістику!