У Житомирі виявили сальмонелу у курятині, якою годували ув'язнених

У Житомирі виявили сальмонелу у курячому м’ясі, з якого готують страви для ув’язнених.

У Житомирі виявили сальмонелу у курячому м’ясі, з якого готують страви для ув’язнених.

Про це у Facebook повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Житомирська прокуратура розпочала два кримінальних провадження за фактами порушень санітарних норм, виявлених у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8.

Під час перевірки там виявили порушення норм зберігання продуктів харчування.

«За результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень щодо відповідності м’яса птиці вимогам ГОСТу, у зразках курячого м’яса, відібраних у Житомирських виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8 виявлено патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу», — йдеться у дописі.

Усього в морозильних камерах двох установ зберігається понад 12 тонн замороженої курятини. Житомирська місцева прокуратура внесла вказівку про заборону використання цього м’яса.

Триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, після поминального обіду у Варвинському районі Чернігівщини з підозрою на сальмонельоз госпіталізували вісьмох людей, зокрема одну дитину.

У готелі в Пустомитівському районі Львівської області отруїлися 27 людей, з яких 1 дорослий.

Нагадаємо, кількість постраждалих унаслідок отруєння шаурмою в Києві зросла до 93.

Після масового отруєння у Києві інспекційні групи Державної служби з питань безпеки харчових продуктів провели рейди та перевірили понад 50 точок продажу вуличної їжі.