В Італії заборонили штучне м'ясо, щоб «захистити кулінарну спадщину»

Парламент Італії ухвалив закон про заборону виробництва та продажу м'яса, вирощеного в лабораторії, а також — використання термінів, що описують продукти рослинного походження як м'ясо.

Про це пише Bloomberg.

Остаточне голосування в парламенті проводили 16 листопада — саме в цей день у 2010 році до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО внесли середземноморську дієту — сукупність харчових звичок та принципів, яких традиційно дотримуються жителі Середземномор'я.

Фермери та тваринники з усієї Італії вийшли на акцію підтримки законопроєкту у Римі, закликаючи зупинити «небезпечну тенденцію, яка ставить під загрозу здорове харчування та майбутнє їжі» під маркою «Зроблено в Італії».

Міністр сільського господарства Італії Франческо Лоллобрігіда також підтримав це рішення. Він заявив, що цей закон стосується «захисту роботи, навколишнього середовища, культури та ідентичності, які вкорінені у якості їжі».

Міністр зазначив, що при виробництві їжі, яка «не має зв’язку з людиною, землею, роботою», можна перенести виробництво до місця з нижчими податками та меншими екологічними стандартами, що шкодить робочим місцям і навколишньому середовищу. Опозиція розкритикувала ці заходи як «ідеологічну пропаганду».

Good Food Institute Europe, який представляє альтернативну білкову індустрію, розкритикував заборону Італії: «Цей закон не тільки позбавляє споживачів вибору, але й ізолює Італію від інвестицій і створення робочих місць, які пропонує ця галузь».