В Україні почали діяти європейські вимоги для виробників шоколаду
В Україні з 1 січня почали діяти вимоги Євросоюзу до виробів з какао та шоколаду.
В Україні з 1 січня почали діяти вимоги Євросоюзу до виробів з какао та шоколаду.
Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.
Вимоги мають забезпечити дотримання європейських стандартів у галузі безпечності та якості виробництва продуктів.
Відтепер шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
Якщо ж якісь цукерки не відповідатимуть європейським нормативам, вони втратять право називатися «шоколадними».
Замість цього застосовуватиметься назва «солодкий батончик» чи «глазурована цукерка».
Нагадаємо, за січень-жовтень 2017 року експорт українського шоколаду зріс на 35%. За цей рік українські виробники шоколаду експортували до ЄС продукції на понад 25 млн доларів.