Більшість людей, які думають, що в них алергія на їжу, її не мають — дослідження
Кількість людей у США, які думають, що мають алергію на певний вид їжі, майже вдвічі перевищує кількість людей, у яких дійсно є така алергія. Про це йдеться у дослідженні Nortwestern university у США.
Вчені наголосили, що приблизно такий самий показник є дійсним і для інших країн.
Учасників дослідження запитували про наявність алергії, і якщо відповідь була ствердною, перевіряли їхні симптоми — наприклад, чи викликає певний продукт задуху, рвоту, висип на тілі тощо.
Якщо ж пацієнти згадували про діарею, здуття живота або біль у шлунку, їх виключали зі списку алергіків — адже ці сиптоми свідчать не про алергію, а про інші проблеми організму, як-от несприйняття лактози. У 11% опитаних дійсно виявилась алергія, в той час 19% лише думали, що її мають.
Крім цього, згідно з дослідженням, алергію в США має близько 26 мільйонів осіб, найчастіше вона проявляється на молюсків.
Вчені стверджують, що у 12 мільйонів хвороблива реакція на їжу виникла вже в дорослому віці, адже в дитинстві організм сприймав продукти-подразники нормально. Тож у багатьох ця алергія є не вродженою, а набутою.
За словами медиків, це відкриває новий горозинт для досліджень проблеми.
Раніше вчені з'ясували, що будь-яка доза алкоголю є шкідливою для здоров’я.
- Поділитися: