На Львівщині в місцевому ресторані отруїлися 17 людей, серед них шестеро дітей
У селищі міського типу Куликів Жовківського району Львівської області з ознаками гострої кишкової інфекції після банкетів у ресторані «Панський книш» госпіталізували 17 людей, серед яких шестеро неповнолітніх.
Про це повідомили в головному управлінні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів у Львівській області.
Там вказують, що потерпілі 4 липня мали банкети у згаданому ресторані, власником якого є підприємець Кукурік В.М. Розташований ресторан у смт Куликів за адресою вул. Шевченка, 14.
Серед потерпілих — діти трьох, п’яти, шести, семи, восьми та сімнадцяти років. На момент надходження до лікарень стан пацієнтів оцінили як середньої важкості. Вони скаржилися на підвищення температури тіла, блювоту, біль в животі та пронос.
Спеціалісти управління Держпродспоживслужби спільно з представниками районного відділення «Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ» 6 липня розпочали епідрозслідування — хочуть встановити причини та умови виникнення спалаху.
Як виявити отруєння?
У МОЗ зазначають, що симптоми харчового отруєння можуть з'явитися раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, пронос і спазматичний біль у животі, здуття живота, нудота і блювання, холодний липкий піт, низький тиск. За перших симптомів отруєння необхідно звернутися до лікаря.
Фахівці Держпродспоживслужби радять дуже обережно ставитися до вибору продуктів, користуючись послугами закладів громадського харчування, особливо в літній період. На цей час рекомендують відмовитися від продуктів, що швидко псуються, зберігання яких потребує холоду, а також від різноманітних салатів, до складу яких входять майонез і яйця.
- Поділитися: