Перець чилі може знизити ризик смерті від інфаркту та інсульту — дослідження

Італійські науковці виявили, що регулярне вживання перцю чилі може знизити ризик смерті від серцево—судинних хвороб, зокрема інфаркту та інсульту.

Про це передає CNN.

Дослідники порівнювали ризик смерті серед 23 тисяч італійців, деякі з них їли перець чилі, а деякі — ні.

За станом здоров'я та харчовими звичками учасників спостерігали протягом 8 років. Так, науковці виявили, що ризик померти від серцевого нападу був на 40% нижче серед тих, хто їв перець чилі щонайменше чотири рази на тиждень.

Зазначається, що захист від ризику смертності не залежав від типу дієти учасників.

«Хтось може дотримуватися здорової середземноморської дієти, а інший може харчуватися менш здорово, але для всіх них перець чилі матиме захисний ефект», — сказала авторка дослідження Маріалаура Боначчі.

Тепер команда науковців планує дослідити біохімічні механізми, які роблять перець чилі корисним.

Раніше науковці виявили, що активний компонент перцю чилі сповільнив розвиток раку легенів у мишей.