Померла авторка рецепту цукерок «Пташине молоко»

На 87-му році життя померла авторка рецепта і технології виготовлення цукерок «Пташине молоко» Анна Чулкова.

Про це повідомила адміністрація міста Владивостока, де мешкала Чулкова.

Вона народилася 22 лютого 1934 року в селі Теродей Рязанської області. Однак у 1940-му її сім'я опинилася на Далекому Сході за програмою переселення. З 16 років Чулкова працювала на владивостоцькій кондитерській фабриці (тобто з 1950 року).

У 1967 році міністерство харчової промисловості СРСР дало кондитерам завдання створити нову цукерку з начинкою суфле, схожу на ті, які робити у Польщі й тодішній Чехословаччині. Врешті найвдалішу рецептуру «Пташиного молока» створила саме Чулкова.

 «Це було на початку 1967 року. Один наш міністр відпочивав в Чехословаччині і покуштував там цукерки «Пташине молоко». Вони так йому сподобалися, що він захотів налагодити їх виробництво в СРСР. Мене разом з кондитерами з інших міст країни відправили в Москву на фабрику «Рот Фронт» в триденне відрядження, повчитися. Повернулася до Владивостока, почала пробувати, змінила всю технологію вироблення цукерок, внесла свої пропозиції в розробку», — розповідала Чулкова у 2006 році місцевій газеті «Владивосток».

Створені нею цукерки, рецептуру яких не міняють досі, стали одними з найпопулярніших у Радянському союзі. За своє творіння Чулкова була нагороджена орденом Леніна.