Щороку в ЄС викидають 20% харчових продуктів: Єврокомісія пропонує з цим боротися

Єврокомісія запропонувала запровадити загальну методологію для виміру харчових відходів. Її мета полягає у тому, аби кількісно оцінити обсяги харчових відходів на кожному етапі їхнього постачання та споживання.

Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.

«Щороку близько 20% харчових продуктів, виготовлених у ЄС, втрачається або викидається, що спричиняє неприйнятну соціальну, екологічну та економічну шкоду. ЄС зобов'язався розв'язати цю проблему та направити свою харчову систему на шлях сталого розвитку. Для того, аби ухвалювати ефективні рішення, нам потрібно більше інформації про харчові відходи», — йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Метою запровадження нової методології щодо виміру харчових відходів є моніторинг їхнього рівня у ЄС. Зменшення рівня харчових відходів у ЄС вважають пріоритетним завданням, враховуючи складну ситуацію з продовольством у країнах третього світу.

Раніше в ООН повідомляли, що Угорщина не годує мігрантів, які очікують на виселення з країни.