У Житомирі виявили сальмонелу у курятині, якою годували ув'язнених
У Житомирі виявили сальмонелу у курячому м’ясі, з якого готують страви для ув’язнених.
У Житомирі виявили сальмонелу у курячому м’ясі, з якого готують страви для ув’язнених.
Про це у Facebook повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.
Житомирська прокуратура розпочала два кримінальних провадження за фактами порушень санітарних норм, виявлених у виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8.
Під час перевірки там виявили порушення норм зберігання продуктів харчування.
«За результатами проведених санітарно-мікробіологічних досліджень щодо відповідності м’яса птиці вимогам ГОСТу, у зразках курячого м’яса, відібраних у Житомирських виправній колонії № 4 та установі виконання покарань №8 виявлено патогенну мікрофлору, у тому числі сальмонелу», — йдеться у дописі.
Усього в морозильних камерах двох установ зберігається понад 12 тонн замороженої курятини. Житомирська місцева прокуратура внесла вказівку про заборону використання цього м’яса.
Триває досудове розслідування.
Як повідомлялося, після поминального обіду у Варвинському районі Чернігівщини з підозрою на сальмонельоз госпіталізували вісьмох людей, зокрема одну дитину.
У готелі в Пустомитівському районі Львівської області отруїлися 27 людей, з яких 1 дорослий.
Нагадаємо, кількість постраждалих унаслідок отруєння шаурмою в Києві зросла до 93.
Після масового отруєння у Києві інспекційні групи Державної служби з питань безпеки харчових продуктів провели рейди та перевірили понад 50 точок продажу вуличної їжі.
- Поділитися: