Протягом перших 9 місяців 2019 року українські компанії експортували 248 тонн равликів до ЄС. Це на 155 тонн більше, ніж за весь 2018 рік.

Про це повідомляють на сайті українського уряду.

Таке зростання експорту равликів в уряді пов’язують з тим, що в Україні зросла кількість підприємств, які вирощують цю продукцію та мають відповідний сертифікат Європейського Союзу. Наразі таких компаній в Україні 17, в той час як минулого року їх було всього 5.

Більшість компаній-експортерів равликів розташовані на заході України — 11 компаній, з яких 5 у Львові та Львівській області. Водночас такі компанії працюють і у Києві, а також на Харківщині, Житомирщині та Полтавщині.

«Враховуючи попит на українських равликів та готовність вітчизняних підприємств його задовольняти, Держпродспоживслужба постійно сприяє цьому процесу», — повідомляють в уряді.

Зокрема, держава оприлюднила міжнародний ветеринарний сертифікат, необхідний для вивезення з України равликів.

Зазначимо, що равликів споживають у їжу, а найбільший ринок цього продукту — у Західній Європі. М'ясо равликів багате на білки, магній, кальцій та інші речовини, а у їхньому слизі міститься гліколева кислота, колаген та багато вітамінів.
Поділитись: