Від початку карантину в Україні ліквідувалися майже половина закладів громадського харчування — депутат

Від початку епідемії коронавірусу та запровадження карантину в Україні ліквідувалися майже половина з усіх закладів громадського харчування.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявив народний депутат від «Слуги Народу» Микита Потураєв.

Він послався на дані HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг).

«До карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування — від маленького кафе/бара до великого ресторану. 12 тисяч з цих 30 — ліквідовані. Не у сенсі «зачинилися на карантин», а у сенсі «ліквідувалися як підприємство», — сказав парламентар.

Потураєв допускає, що якась кількість з цих закладів повернеться на ринок, але ніхто не може точно сказати, скільки.

Нагадаємо, сьогодні, 3 травня, у Києві вимагали послабити карантин і дозволити їм працювати.

29 квітня до Кабінету міністрів також виходили представники малого та середнього бізнесу. Вони вимагали в уряду послабити карантин та дозволити їм заробляти.