ENRU

Як за новою системою перевірятимуть якість продуктів та чи є в українців схильність до корупції?

В Україні запрацювала нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів — набув чинності Закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти». 

Держспоживслужба відтепер перевірятиме виробників, реалізаторів та інших операторів ринку за ризик-орієнтованою моделлю. Наприклад, у магазині, де продається м’ясо у вакуумній упаковці, ризиків менше, ніж у магазині, де продається свіже м`ясо з холодильника. Що зміниться для споживачів та виробників? Чи означатиме повернення незапланованих перевірок старих корупційних схем? Дивіться в інтерв'ю з головою Держспоживслужби Володимиром Лапою в ефірі програми «Реформа» о 21:00 на Громадському. 

Також у випуску: 

Керівниця Європейського дослідницького центру боротьби з корупцією та державного будівництва Аліна Мунджіу Піппіді розповідає чи може бути у народу схильність до корупції на генетичному рівні та чому антикорупційна боротьба — це не стільки арешти корупціонерів, скільки зменшенням бюрократичних процедур?

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як обрати сімейного лікаря та у чому перевага нових паспортів

Програма «Реформа» присвячена трансформації українського суспільства і виходить в прямому ефірі на Громадському щопонеділка о 21:00. Ведучий програми Андрій Андрушків запрошує на ефір реформаторів від влади і громадськості, аналітиків та чиновників, аби розуміти реальний хід реформ.

Також дивіться: «Громадське.Схід»«Громадське.Крим»«Громадське.Світ»«Простономіка».

Громадське є першим мультимедійним ЗМІ, створеним громадською організацією, що заснована та керується журналістами. Телеканал мовить цілодобово через супутник ASTRA-4А у відкритому доступі та в більш ніж 80 кабельних та цифрових мережах.

Місією Громадського є створення інформаційного простору, що сприяє розвитку сталого суспільства та активної особистості.