Швейцарська компанія навчилась робити шоколадні цукерки через 3D-друк. Але поки лише для топклієнтів

Швейцарська компанія Barry Callebaut розробила технологію 3D—друку шоколадних цукерок, завдяки якій порівняно швидко можна створити смаколики заданої форми.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що технологію 3D-друку з використанням шоколаду Barry Callebaut розробляла протягом кількох років. Одна з головних проблем полягала в термічній обробці шоколаду: традиційні способи вимагають постійного помішування розтопленого шоколаду — інколи протягом години.

Спершу нову технологію компанія запропонує своїм топклієнтам на основі свого бренду «Mona Lisa», під яким продається кондитерське оздоблення із шоколаду. Одним із напрямків розвитку 3D-друку шоколадних виробів у Barry Callebaut бачать створення персоналізованих смаколиків для фотографування в Instagram.

«Важливо, що це не одноразовий друк, як це було раніше, — прокоментував Bloomberg керівник відділу інновацій Barry Callebaut Пабло Перверсі. — Ми можемо виготовляти (шоколадні вироби — ред.) масово».

На масовий ринок 3D-принтер шоколадних цукерок можуть випустити через кілька місяців, прогнозують у компанії. Ба більше, у Barry Callebau вважають, що зможуть продавати і самі принтери — як нині кавоварки. «Ми ще так далеко не планували, утім у нас є можливості для роботи в цьому напрямку, і ми їх дослідимо», — додав Перверсі.