В США визнали безпечними бургери Impossible Burger зі штучним м’ясом
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) визнала штучне м’ясо компанії Impossible Burger безпечним для вживання в їжу. Раніше ключовий компонент м’яса — соєвий легоглобін або «гем», вважався потенційним алергеном, що викликає побічні явища.
Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) визнала штучне м’ясо компанії Impossible Burger безпечним для вживання в їжу. Раніше ключовий компонент м’яса — соєвий легоглобін або «гем», вважався потенційним алергеном, що викликає побічні явища.
Про це повідомляє Engadget.
Impossible Burger представила своє штучне м’ясо на основі легоглобіна ще в 2014 році, проте регулюючі відомства сумнівалися в його безпеці, оскільки білок до цього люди не вживали цей білок в їжу. До того ж, Impossible Burger отримує його в лабораторних умовах.
Тоді компанія провела власні дослідження на пацюках і надала в FDA всі документи з їх результатами. Проте, у відомстві заявили про недостатнє вивчення впливу компонента саме на стан здоров’я людини.
Нові лабораторні тести, проведені Impossible Foods, змусили FDA переглянути своє попереднє рішення. Згідно з результатами, споживання «гема», навіть у великих кількостях, не призведе до будь-яких негативних наслідків. Подальші випробування також показали, що цей інгредієнт має «дуже низький ризик розвитку алергії».
Попри те, що FDA фактично ніколи не забороняла Impossible Burger продавати свої бургери, визнання соєвого легоглобіну безпечним було дуже важливим для компанії. По-перше, саме «гем» робить їх м’ясо таким, що не відрізнятись від справжнього, як на смак, так і зовні. По-друге, це дозволить змінити сприйняття людьми штучного м’яса.
Раніше вчені з Кореї розробили технологію 3D-друку їжі з кріогенного борошна
- Поділитися: