Вчені навчилися заміняти вершкове масло «комашиним жиром»
Бельгійські вчені з університету в Генті навчилися заміняти вершкове масло жироподібними речовинами, видобутими з комах.
Про це пише бельгійське видання VRT.
Науковці зазначають, що жир, виготовлений на основі комах, є більш здоровою їжею. Вони повели дослідження і запропонували людям скуштувати випічку і вафлі, виготовлені з використанням «комашиного жиру».
«Люди не змогли помітити різницю у порівнянні зі звичайними стравами, що виготовлені з використанням звичайного масла, ані за текстурою, ані за кольором, ані за смаком», — йдеться у повідомленні.
Як стверджують бельгійські вчені, «комашиний жир» легко засвоюється організмом людини, має антибактеріальний та антимікробний ефекти, може нейтралізувати мікроби, бактерії та грибки у людському організмі.
Біоінженер Жоакім Шоутетен переконаний, що невдовзі новий продукт буде доступним у супермаркетах. Наразі ця речовина має високу ціну через низькі обсяги виробництва, але це планують виправити. Також дослідники вивчатимуть реакцію споживачів на нову пропозицію.
Вчені переконані, що заміна вершкового масла «комашиним жиром» сприятиме збереженню довкілля, зменшить вплив корів на навколишнє середовище, а також витрати на транспортування продукції, оскільки комах можна розводити будь-де.
- Поділитися: