Зміни клімату можуть вплинути на британську страву Fish and chips
Традиційна британська cтрава Fish and chips з тріскової риби в клярі з картоплею фрі може незабаром зникнути у зв'язку з підвищенням температури води в морях.
Традиційна британська cтрава Fish and chips з тріскової риби в клярі з картоплею фрі може незабаром зникнути. Причиною змін є міграція риби у зв'язку з підвищенням температури води в морях.
Про це повідомляє «Інтерфакс».
У Північному морі все частіше зустрічаються кальмари, сардини і анчоуси, які віддають перевагу більш теплим водам.
Одночасно з цим тріска поступово мігрує далі на північ, залишаючи британські води і зміщуючись в бік Норвегії.
«Згідно з усіма моделями змін, температура морської води у британських берегів буде підвищуватися і після 2025 року», — сказав доктор Джон Піннегар з Центру наукових досліджень в області охорони навколишнього середовища, рибальства і аквакультури (Cefas).
За його словами, річний вилов кальмарів на північному сході Шотландії останнім часом значно збільшився, що допомагає скоротити надмірний вилов пікші і тріски.
«У Північному морі все частіше зустрічаються риби та інші морські тварини, які зазвичай асоціюються з більш південними водами», — говорить Піннегар.
Як зазначається, дані багаторічних спостережень вказують на те, що центр проживання тріски пересувається ближче до Норвегії.
«Чисельність багатьох нетрадиційних видів риби, судячи з усього, збільшується - таких як кефаль, анчоуси, сардини, соняшник, кальмари. Це все дуже смачно, але до сих пір подібну рибу люди їли у відпустці в Іспанії або Португалії», — відзначає вчений.
Згідно з повідомленням, зміна клімату йде на користь кальмарам, на відміну від плавникових риб, і тепер промислове рибальство в Північному морі може зацікавитися кальмарами.
- Поділитися: