ENRU

В Україні почали діяти європейські вимоги для виробників шоколаду

В Україні з 1 січня почали діяти вимоги Євросоюзу до виробів з какао та шоколаду.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні.

Вимоги мають забезпечити дотримання європейських стандартів у галузі безпечності та якості виробництва продуктів.

Відтепер шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.

Якщо ж якісь цукерки не відповідатимуть європейським нормативам, вони втратять право називатися «шоколадними».

Замість цього застосовуватиметься назва «солодкий батончик» чи «глазурована цукерка».

Нагадаємо, за січень-жовтень 2017 року експорт українського шоколаду зріс на 35%. За цей рік українські виробники шоколаду експортували до ЄС продукції на понад 25 млн доларів.